Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många konsulteranlitas i Härnösand

Annons
Många konsulter

anlitas i Härnösand

Nu ska konsulter hjälpa Härnösands kommunen på olika områden. Inte mindre än tre olika konsulter ska kopplas in av kommunledningen. Det bestämde man vid förra veckans kommunstyrelsesammanträde.

Sammanlagt satsar kommunen 300 000 på olika konsultinsatser. Dessutom beslutade man om ytterligare 10 000 kronor till en konsult för en månad sedan.

En konsult ska kopplas in i samband med att de två vårdförvaltningarna åter slås samman. Dessa delades i samband med den så kallade Ädelreformen i en Individ och familjeomsorgsförvaltning och en Vård och omsorgsförvaltningen.

Men delningen var inte tillräckligt effektivt sätt att jobba på. Därför slår man nu återigen samman de två förvaltningarna.

Det första skedet med sammanslagningen är nu så gott som klart. I nästa skede ska man skapa delaktighet i personalgruppen. För det behöver man en processledare som ska hålla i det arbetet. Och för en sådan konsult är nu kommunen beredd att betala 100 0000 kronor.

Kommunen tänker även anlita ytterligare en konsult när det gäller den nya socialförvaltningen. Man vill nämligen ha en konsult för att se över organisationen för Särskilda omsorger. Även till denna konsult är kommunen beredd att betala 100 000 kronor.

En helhetsöversyn av organisationen är enligt kommunledningen nödvändig Detta för att vissa delar av verksamheten bland annat personliga assistenter ska bli mer effektiva.

Ett tredje beslut om konsultverksamhet togs också vid samma sammanträde. Kommunen satte även av 100 000 kronor till en konsult som ska utreda hur kommunen ska gå vidare med IT.

I november anlitade man en IT-konsult för 100 000 för att ta reda på vad kommunen har för styrkor och svagheten, en så kallad Swot-analys inom IT-området. Nu vill kommunen gå vidare med detta arbete och avsätter 100 000 till.

Härnösands kommun betalade förra året ut drygt elva miljoner kronor till olika konsulter. Det är nästan dubbelt så mycket som grannkommunerna Kramfors och Sollefteå.

Hittills i år har konsulterna kostat cirka åtta och en halv miljon.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Fakta

11,2 miljoner la Härnösand ner på konsulter gäller år 2000.

Här är utvecklingen i Härnösand

1996 7,6 miljoner

1997 11,2 miljoner

1998 12,1 miljoner

1999 10,8 miljoner

2000 11,2 miljoner

2001 t om 1 oktober 8,5 miljoner

Mer läsning

Annons