Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magdalena Forsbergblir programledare i tv

Annons
Magdalena Forsberg

blir programledare i tv

Magdalena Forsberg blir tv-stjärna. I dag hålls det presskonferens i Luleå, där SVT ska presentera en ny programserie med "Magda" i programledarrollen.

- Jag har avlagt ett tysthetslöfte. Vill inte avslöja något innan presskonferensen, ler hon och signerar ännu ett paket med m¸sli som bär hennes porträtt.

Hon ägnar några timmar i ett varuhus i Härnösand, och programmet är minst sagt späckat. Magdalena har ett mycket starkt varumärke, värt nästan hur mycket som helst.

- Luleå i morgon (i dag) och Stockholm på fredag. Där var jag för övrigt i början på veckan i stället för simmaren Lasse Frölander som fått förhinder.

Världens bästa skidskytt, uppvuxen i Ullånger i samma hus som Wilhelm Peterson-Berger, har trappat ner tävlandet till motionsnivå och ersatt sporten med bland annat reklam för frukostflingor.

- Dessutom åker jag runt och håller föredrag, och det är även en hel del jobb med sponsorer.

Men nu väntar också en tv-karriär, för även om Magdalena Forsberg synts i rutan var och varannan dag de senaste åren, så har hon inte haft något eget program.

Det blir det nu. Hon har tidigare sagt att det skulle vara kul att vara med i någon typ av natur/äventyrsprogram, lite strapatser kanske varvat med jakt med mera.

- Jo, det har jag sagt nån gång. Men du får allt vänta till presskonferensen, och jag ska alltså inte vara fastanställd på teve, skrattar hon.

Hon gillar natur och jakt, främst då småvilt. Och nu ska hon jaga tittare för Sveriges Television, och det lär inte bli svårt för detta naturbarn som blivit Magda med hela svenska folket.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24 egon.sundlof@tidningen.to

Affärskvinnan Magdalena Forsberg. Skidskyttet är nere på motionsnivå. Nu handlar det om affärer och sponsorer. Hennes varumärke är oerhört starkt. Och nu ska hon dessutom bli programledare i teve. - Det är presskonferens i dag i Luleå, skrattar hon.

Foto: Gunnar Stattin

Mer läsning

Annons