Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M-politiker kallar Löfven för pucko

/

Är Stefan Löfven ett pucko?
Får man kalla Stefan Löfven för pucko?
Så uttrycker sig i alla fall Sollefteås oppositionsråd Bengt Sörlin (M) på Facebook och möts av kraftiga protester.

Annons

Det är på en öppen Facebook-sida som Bengt Sörlin utgjuter sig över Socialdemokraternas partiledare.

"Löfven vill straffa mig och andra företagare med över 30 miljarder i straffskatt för att anställa unga, sedan tror puckot att jag kommer att anställa fler", skriver han.

Fyra personer instämmer med att trycka på gilla-knappen. En av dem är Per Wahlberg (M), landstingsstyrelsens ordförande i Västernorrland.

Användandet av ordet pucko väcker ilska och reaktioner. Jan-Olov Häggström (S) från Örnsköldsvik tar strid i kommentarsfältet på Facebook och påpekar att Sörlin med förtroendeuppdrag i landstinget och som ordförande för kollektivtrafikmyndigheten borde visa bättre respekt.

Eva Sonidsson, ordförande i det socialdemokratiska partidistriktet, är lika upprörd hon.

– Bedrövligt helt enkelt att han kan uttrycka sig på det sättet. Det är väldigt lågt. Ett sådant språkbruk får vi inte använda i riksdagen. Det är att kränka människor, säger Eva Sonidsson.

Saken uppmärksammas också nationellt på webbsidan Alliansfritt Sverige med kommentaren att Bengt Sörlin inte verkar vara rätt person att styra en kommun eller ens sin egen tunga.

Stefan Löfven själv uttalar sig inte.

– Det är inte värt att kommentera vad en omdömeslös oppositionspolitiker sysslar med på Facebook. Men det är naturligtvis intressant lokalt hur politikerna uttrycker sig i sociala medier, uppger hans presskontakt Erik Nises.

Bengt Sörlin backar inte från pucko.

– Jag har kanske uttryckt mig lite ungdomligt. Jag är säkert pucko ibland jag också.

– Men i valrörelsen senast vände LO Fredrik Reinfeldt upp och ner på bild och skrev "Megafel". Är det rätt då? säger han.

Per Wahlberg däremot ångrar att han instämde i pucko-inlägget.

– Ibland går det lite för fort tyvärr. Man ska ha hyfs och sans, tycker han.

Mer läsning

Annons