Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockner tar över som projektledare

/

Nu tar företagare och kommunen nya tag för att förbättra företagsamheten i Härnösand.
I fortsättningen är det Kristina Lockner som är ansvarig projektledare.
Detta betyder att Pelle Österholm, som varit eldsjälen bakom projektet lämnar uppdraget som projektledare.

Annons

Näringsliv i Härnösand Ekonomisk Förening, HNEF startade 2011 projektet, Företagen för Härnösand, för att stärka näringslivet och göra kommunen mer attraktiv, vilket har fått stora effekter. Bland annat klättrade Härnösand i år 76 platser på näringslivsrankningen.

Ordföranden Anders Wahlqvist, VD på Edmolift berättar om vad HNEF åstadkommit så här långt.

– Det viktigaste är att vi starkt har varit med och bidragit till en ändrad attityd till företagande hos Härnösands kommun. Inte minst genom skuggningsprojektet, där företagare, kommunanställda och förtroendevalda fått ta del av varandras vardag, vilket var en av direktorsakerna till att Härnösand klättrat betydligt i näringslivsrankningen.

Projektet ska enligt planerna pågå fram till sommaren 2014 men starka önskemål finns om att fortsätta arbetet. Ny projektledare blir Kristina Lockner som är vd för Mittkompetens.

– Vår tidigare projektledare Pelle Österholm var helt rätt för uppstarten och utan honom hade HNEF inte funnits, men han har tidigare uttryckt en vilja att lämna över stafettpinnen vid projekttidens slut, säger Anders Wahlqvist.

Nu arbetar man för att projektet ska fortsätta. Kristina Lockner ser fram emot att jobba med HNEF.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt och en stor utmaning. HNEF har byggt strukturer och mötesplatser där företag och kommun samarbetar. Det finns många möjligheter i dessa samarbeten. Fyra av fem jobb skapas i små företag, vilket säger något om vikten av att värna om de små företagen.

Mer läsning

Annons