Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare oroliga över flytt av elever – skyddsombud begär tydligare besked

Skolorganisationen i Härnösand står inför omläggning. Nu väljer huvudskyddsombud hos Lärarnas Riksförbund på orten att vidta åtgärder.

Annons

Till hösten kommer det inte finnas några sjundeklasselever på Murbergskolan.

Besked om att samtliga elever i årskurs sju som bor på fastlandet ska placeras på Kiörningsskolan till hösten har väckt stor oro bland personal inom skolverksamheten i Härnösand. Från och med då kommer det inte finnas några sjuor på Murbergsskolan.

Sedan tidigare har en skrivelse skickats samt frågor ställts till förvaltningschef Birgitta Wigren. Dessa har dock inte nöjaktigt besvarats och nu väljer man att göra en så kallad 6:6A-anmälan.

Niklas Haggren, huvudskyddsombud inom Lärarnas riksförbund i Härnösand, förklarar att oron består i att man inte fått tillräckligt klara besked kring vilka praktiska konsekvenser organisationesförändringen får.

– Vi upplever att det inte är helt klart hur alla elever ska få plats och vilka lokalförändringar som kommer att ske, säger han och fortsätter.

– Att vi valt att göra en sådan här anmälan beror främst på att vi vill säkerställa god miljö. Att allt blir bra både för lärare och elever. Det vi har gjort är att efterfråga information.

Från Lärarnas riksförbund eftersöker man besked i; frågan om antal blivande elever i årskurs sju som ska till Kiörningsskolan i höst, antalet grupper och tänkta gruppstorlekar, tidsplan för lokalerna, vilka behov som beräknas finnas när arbetsgivaren undersökt lokalfrågan samt tidsplan för tjänstefördelning.

Om man inte får tillfredsställande svar är man beredd att vända sig till Arbetsmiljöverket.

Vi har sökt ansvariga på Skolkontoret för kommentar.

Mer läsning

Annons