Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lanthandeln i Brunne har slagit upp portarna igen: "Trodde aldrig dagen skulle komma"

Att en stängd lanthandel öppnar igen händer inte ofta. Men nu har affären i Brunne slagit upp portarna till bybornas förtjusning. – Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma, säger Willy Nyström.

Annons

Willy var första kund när Brunne Livs öppnade klockan nio på torsdagen och han hälsades välkommen av ägarna Stig och Anneli Wedin.

Nyfiket gick Willy Nyström runt i affären och han var nöjd med vad han såg.

Willy Nyström var första kund och han var mycket nöjd med vad han såg.

– Det är så skönt att affären öppnar igen så man slipper åka in till stan för minsta lilla sak. Nu gäller det att vi som bor här är köptrogna så att affären får fortsätta leva.

Vid årsskiftet stängdes Stigsjö handel på grund av dålig lönsamhet. Ägarna till fastigheten, sju familjer i Stigsjö, har uppvaktat ICA i Älandsbro som tackat nej.

Åsa Rönnlund får hjälp av Annika Bergström ur personalen att packa sina varor.

Erbjudandet gick sedan till Anneli och Stig Wedin som driver Tempo livs på Tullportsgatan. De nappade.

– Efter så många önskemål från orten så bestämde vi oss för att öppna butiken igen. Vi tror på det här, säger Stig Wedin.

Anneli Wedin är lika entusiastisk.

– Det blir döhäftigt det här. Alla är så positiva och vi har fått en helt otrolig respons från byborna, säger Anneli Wedin.

Stig och Anneli Wedin uppvaktas med en blomma av Rolan Nordin och Ella Dahlin.

I samband med öppnandet uppvaktades Stig och Anneli med blommor från Janne Wängman sällskapet och kunderna började strömma in i butiken.

Frysdiskarna och butikshyllorna var fulla av varor och glassbilen fyllde på med mängder av glasskartonger. En ny mys och fikahörna med kristallkrona välkomnade även kunderna.

– I dag ska jag handla fisk och grönsaker och min korg lär nog bli full av varor. Det blir säkert några varor som inte står på köplistan också, säger Willy Nyström.

En annan kund med barnvagn får hjälp av personalen att packa sina varor vid kassan.

– Du ska veta vad vi har saknat affären i bygden, säger Åsa Rönnlund.

På lördag sker den officiella invigningen av Brunne Livs. Då ska kommunledningen, en trubadur, GB-gubben närvara tillsammans med alla bybor.

Magdalena Lundgren med färska bagetter.

Mer läsning