Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget jagas av Kronofogden

Landstinget fortsätter slira med betalningarna.

Nu jagas man ånyo av kronofogden för en hotellräkning, tre hyror och en kaffeleverans.

Ränta och inkasso får skattebetalarna stå för.

Annons

Nyligen berättade vi om två stora fakturor som förfallit för flera månader sedan utan att landstinget betalat. Apoteksbolaget och Alltele tvingades gå via Kronofogden för att få ut sina pengar.

Nu följer nya inkassokrav, återigen genom färska utslag från kronofogden.

Scandic Hotel ska ha 3 150 kronor för hotellkostnad enligt en faktura som förföll i mars. Till detta kommer ränta, processkostnad och inkassokostnad, summa 4 099 kronor.

Hyror som släpar efter sedan i juni har också gått till Kronofogden. Det är HSB-föreningarna BRF Ringen i Sollefteå samt BRF Älgen och BRF Ripan i Örnsköldsvik som kräver landstinget på årsavgifter för bostad.

Även om fakturorna kan ha betalats ska landstinget bekosta räntor, processkostnader och inkassokostnader på totalt nära 4 000 kronor till HSB.

Ytterligare en räkning som förföll i juni kommer från Selecta och gäller kaffeprodukter med tillbehör. Här krävs landstinget enligt kronofogdens utslag på drygt 700 kronor inklusive ränta och kostnader.

Allt som allt betyder det här att skattebetalarna i Västernorrland får punga ut mer än 5 600 kronor extra på grund av att räkningar inte betalas i tid.

Landstingets redovisningschef Lars Halén känner inte till de aktuella fallen och om det i så fall rör sig om ett systemfel.

– Det måste vi få titta på. Det är inte bra om det är så här. Men jag kan inte kommentera de enskilda ärendena, uppger han.

I kravet från Apoteket AB uppgick beloppet till 763 523 kronor för leverans av apoteksvaror. Fakturan skickades i april och förfallodatum var 30 maj.

Kontentan blev att landstinget krävs på nära 15 000 kronor i processkostnad, inkassokostnad och ränta enbart på denna enskilda räkning.

Läs mer: Inkasso mot landstinget på stora belopp

Mer läsning

Annons