Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen ny ordförande för Sophiahemmet

Annons
Landshövdingen ny ordförande för Sophiahemmet

Landshövding Gerhard Larsson får ett nytt uppdrag inom området vård och rehabilitering.

Han ställer sig i spetsen som ordförande för privata Sophiahemmet i Stockholm.

- Jag har lovat att vara ordförande för för vårdhögskola, sjukhus och rehabilitering som bedrivs inom Sophiasfärens ram.

- Det är en omorganisation som sker vid årsskiftet. Då har jag lovat att stå till förfogande och försöka vara en koordinerande person i styrelsen, säger Gerhard Larsson.

I liknande sammanhang har han tidigare varit ordförande i Professionella rådet för Huddinge universitetssjukhus och i det bolagiserade S:t Görans sjukhus i Stockholm.

- Mitt intresse är strukturfrågor och rehabiliteringsfrågor när det gäller det här området. Men Sophiahemmet är ett mindre uppdrag, det är ett antal styrelsemöten under året och några kontakter däremellan.

Sophiahemmet, grundat på 1880-talet av drottning Sophia, ägs sedan årsskiftet av en ideell förening. Verksamheten ska drivas utan vinstsyfte.

Ordförandeskapet har inte någon koppling till landstingets ansträngningar att korta operationsköer och väntetider i Västernorrland.

- Inte som det är i nuläget. Däremot är det öppet att resonera om sådant om man vill. Andra landsting utnyttjar ju det, men det är framför allt omkring Stockholmsområdet, säger Gerhard Larsson.

- Förhoppningsvis är det nu en växande del på rehabiliteringssidan som kommer att utnyttjas av arbetsgivare och försäkringsbolag för personer som är långtidssjukskrivna.

- En annan gren är vårdhögskolan som har en anrik utbildning av sjuksköterskor och numera även annan vårdpersonal. Det är staten som köper den utbildningen.

klas leffler

0611-554830

klas.leffler@tidningen.to

Mer läsning

Annons