Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misshandladoch hotad till livet

Annons
Kvinna misshandlad

och hotad till livet

Har han slagit henne vid upprepade tillfällen med svåra skador som följd?

Har han med ett vasst föremål rispat henne med ett vasst föremål?

Den medelålders Härnösandsbon nekar.

Kammaråklagare Daniel Brodén stämmer honom för misshandel och olaga hot samt ytterligare två fall av misshandel, och det är samma kvinna som har kommit i vägen.

Det började redan i augusti 2000. I mannens bostad misshandlades kvinnan med flera slag i ansiktet med knuten näve, samt med ett tillhygge av något slag som han använt till att rispa henne på ena benet, på en fot och ena armen.

Resultatet av detta blev blödande sårskador på ben, arm och fot samt blåmärken och svullnader i ansiktet. Han tog även fram en kniv som han viftade med framför kvinnan och sa att "jag ska sprätta upp dig".

Drygt en månad senare var det dags igen. Mannen ska, enligt åklagaren, ha misshandlat kvinnan med flera knytnävsslag i ansiktet med svullnader och blånader som följd.

Den 14 april använde mannen ett tillhygge och slog kvinnan i huvudet och på ena benet med svullnad och blodvite som resultat.

Mannen nekar till alla brottspunkter, uppgift står mot uppgift. Det finns rättsintyg, det finns ett vittne som ska återge vad den misshandlade kvinnan har berättat om hennes förhållande med den misstänkte. Poliser skall höras om vad de iakttagit i samband med att kvinnan förhörts.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons