Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna brutalt rånad av okända män

Annons
Kvinna brutalt rånad

av okända män

En 41-årig Härnösandskvinna utsattes för ett brutalt rån, natten mot fredagen.

Händelsen inträffade i korsningen Brännavägen-Prästängsvägen när kvinnan var på hemväg från en fest.

- Ett ovanligt fult rån, konstaterar polisens förundersökningsledare, Göran Johanson.

Tidigare under kvällen hade kvinnan varit på besök i Kramfors och deltagit i en privat fest med några vänner. Kvinnan skjutsades hem i en bil och blev avsläppt på Gånsviksvägen, i närheten av den nya rondellen.

Hon berättar för polisen att hon uppmärksammade en personbil, troligen en Ford Mondeo, från årsmodell -98 eller nyare, stående inne på parkeringen vid OK-macken. Bilen hade motorn igång och strålkastarljusen tända.

Kvinnan promenerade i riktning norrut efter Brännavägen när hon blev påkörd bakifrån av bilen.

- Hon ramlade omkull och kort efteråt hoppar troligen föraren på henne och måttar ett slag mot ansiktet, berättar Göran Johansson.

Därefter kliver ytterligare en man ur bilen och försöker rycka ifrån henne sin axelväska. Kvinnan kämpar emot men kan inte förhindra att männen lyckas ta hand om hennes plånbok.

Männen åker därifrån i riktning mot Hovsgatan medan den chockades kvinnan tar sig hem till lägenhet. Tillsammans med sin man åker hon till Sundsvalls sjukhus där man konstaterar att hon ådragit sig skador i ansiktet. En sprucken läpp, sår under ena ögat, sårskador och en avslagen tand.

Rånarna beskrivs som två män med sydeuropeiskt utseende, med krulligt hår och normal kroppsbyggnad. Enligt kvinnan är de i 40-årsåldern. Hon berättar också att de aldrig samtalade med varandra. De var helt tysta när gärningen begicks.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen. Den här typen av brottslighet är ovanlig.

- Men vi ser en trend att dessa brott ökar, i Sundsvall har det varit flera personrån den senaste tiden. Vi tror att det här är ett mönster som kommer från USA. Där är det vanligt med planerade personrån, det finns en tendens att det är på väg att spridas till Sverige, med några års förskjutning, funderar Göran Johansson.

Kvinnan är omskakad och orkar inte med att intervjuas i Tidningen.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Här i korsningen Prästängsvägen-Brännavägen rånades en 41-årig Härnösandskvinna, natten mot fredagen. Polisen jagar nu efter två gärningsmän.

Foto: Eleonor Bölenius

Mer läsning

Annons