Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturvecka i Missionskyrkan

/
  • Graffiti i Missionskyrkan. På lördag är det vernissage på Murbergselevernas målningar. Bakre raden från vänster: Elliot Ignjic, Diana Eliasson, Madeleine Andersson och Ella Östberg. Främre raden från vänster:  Pontus Liljeström, Mikael Meander och Patric Lindholm.

Från graffiti till skördeauktion och möten med ensamkommande flyktingbarn. Kulturveckan i Missionskyrkan i Härnösand spänner över ett brett fält.

Annons

Det började för 22 år sedan. Kulturveckan i Missionskyrkan är en tradition som lever vidare. I år ligger tonvikten på ung kultur.

– Vi vill visa att det ryms mycket kultur i kristenheten, säger Lars-Åke Nordström, en av eldsjälarna i kyrkan.

I går förberedde elever från Murbergsskolan den utställning av graffitimålningar som har vernissage i kyrkan på lördag.

– Det är bilder vi jobbat med sedan skolstarten under elevens val, berättar Ella Östberg och Madeleine Andersson som båda går i nian.

Tjejerna har valt ett traditionellt motiv av blommor till skillnad från sina skolkompisar som målat mer abstrakt.

– Vi kände att vi ville göra något fint, graffiti kan ju se ut på många olika sätt.

Kulturveckan inleddes annars med att Fred Nilsson pratade på temat "Hur underbart kan Härnösand bli?" Som gammal pastor i församlingen är ju Missionskyrkan ingen främmande scen för det s-märkta kommunalrådet. På kvällen var föräldrar inbjudna för att lyssna på Carina Söderlunds funderingar om "Hur är det att vara tonåring".

I dag fortsätter det med sopplunch och underhållning av elever från Kapellsberg samt ungdomskväll i kyrkan.

På lördag blir det dock mer vuxna tongångar när Lars-Åke Nordström och Jarmo Nykyri bjuder in till nostalgikväll och "Sånger vi minns". Kulturveckan avslutas på söndag när Thomas Magnussons berättar om möten med ensamkommande flyktingbarn.

– Vi vill att det ska vara ett arrangemang för alla, oavsett tro eller avsaknad av det berättar Lars-Åke Nordström i Missionskyrkan.

Mer läsning

Annons