Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronholmen blir ny marknadsplats

Annons
Kronholmen blir ny marknadsplats

Kronholmen blir i fortsättningen Härnösands marknadsplats. Det har nu Stadsbyggnadsnämnden beslutat. Denna plats är enligt Stadsbyggnadsnämnden större än Träffen och bättre lämpad för marknader än vad Mellanholmen är.

- Marknad på Mellanholmen bör undvikas med hänsyn till den känsliga miljön där, konstaterar Stadsbyggnadschef Claes Rogander.

Nämnden anser också att Träffen inte längre är lämplig för olika Tivolibesök eftersom den behövs dels för parkering och dels för att kunder ska kunna ta sig in och ut från Mc Donalds.

- Kommunen bör arbete för att Kronholmen kan användas för marknads- och tivoliplats, konstaterar Claes Rogander.

AIK hockey som står bakom den marknad som hålls om ett knappt halvår har en hel del önskemål som föreningen menar skulle förbättra området.

Dels skulle man vill ha ytan utanför Alrik Hedlund asfalterad. De skulle vilja att kommunen ordnade en friggebod som olika arrangörer skulle kunna använda som kansli. Dessutom ser de gärna att kommunen ordnar ett antal toaletter för besökare och arrangörer.

-Vi hoppas att våra krav och önskemål kan bli möjliga så att vi 2002 får ett område för marknad, tivoli, parkfest med mera på Kronholmen, konstaterar Kjell-Åke Nyberg, AIK Hockey.

Stadsbyggnadsnämnden har redan tagit initiativ till en upprustning av området närmast kajen. Där finns nu ett promenadstråk med bänkar och belysning,

- Detta arbete fortsätter 2002 med att återstående yta fram till befintlig parkering framför Samhall ställs i ordning om kommunens flerårsbudget ej ändras.

Enligt Stadsbyggnadsnämnden finns alltså redan idag en plats som kan användas för marknader och tivolin och så ska det också få förbli i fortsättningen.

Kommunen ska i sin fortsatta planering beakta de önskemål som Antjärn framfört. Men några direkta löften till föreningen vill inte Stadsbyggnadsnämnden ge.

lennart lundberg

Mer läsning

Annons