Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krafttag mot narkotikamissbruk

Annons
Krafttag mot narkotikamissbruk

Nu vill Härnösands kommun ta krafttag för att komma tillrätta med narkotikamissbruket i kommunen. Bland annat gör man om sin organisation samtidigt som man förstärker den.

- Det här är mycket viktiga frågor. Därför utökar vi missbrukenheten med en tjänst, berättar Maud Byqvist, ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden.

Dessutom ska man renodla arbetet när det gäller narkotikabekämpandet. Tidigare har också ungdomsgruppen varit inkopplad.

- I fortsättningen är det missbruksenheten som skall arbeta med frågan oavsett om missbrukaren är under eller över 18 år. Problematiken är i stort sett densamma. Vi vill få en enhetlig hantering vilket är enklare om arbetsuppgifterna finns inom samma enhet.

Det betyder att ungdomsgruppen i fortsättningen ska koncentrera sig på förebyggande arbete. Vid upptäckter av knarkmissbruk är det missbrukarenheten som ska ingripa.

- Det förebyggande arbetet är mycket viktigt och ungdomsgruppen har lyckats mycket bra med bland annat Team 69. Det finns fullt med arbetsuppgifter för dem inom den förebyggande verksamheten, säger Maud Byqvist.

Kommunen ska också intensifiera arbetet med tidig upptäckt av missbruk. Bland annat ska man satsa ännu hårdare på de nätverk som finns med personal från skolorna, socialtjänsten, föräldrar och andra närstående personer.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons