Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortsjobb hotade – igen

/

Oron växer på nytt för körkortsjobben på Transportstyrelsen i Härnösand.

Nu ingriper kommunledningen.

– Nästa steg är att uppvakta deras chef i Örebro, säger Sara Nylund, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Det var för ett och ett halvt år sedan det stormade förra gången kring de 21 statliga tjänsterna på körkortssektionen i Härnösand.

Räddningen då blev en tidsfrist för att avvakta utvecklingen. Nu börjar fristen löpa ut.

Något färdigt förslag att skrota just Härnösandkontoret finns inte än, ett av sex kontor i landet och det enda i Norrland.

– Nej, men man ska genomlysa verksamheten utifrån det tidigare lokaliseringsbeslutet. Man anser att en mindre geografiskt spridd organisation skulle ge styrfördelar.

– Genomlysningen ska visa om tiden är mogen att minska antalet kontor nu. Medarbetarna här kämpar för att vara kvar på orten, säger Charlotte Lewenstierna, chef för Härnösandskontoret.

På ett möte med kommunalrådet Fred Nilsson (S) och Sara Nylund (S) härom dagen drogs riktlinjerna upp för en räddningsaktion.

– Det finns tvetydiga besked om att lokaliseringen ska vara klar redan i mitten av december. Vi söker nu den ansvariga avdelningschefen. Hon sitter i Örebro. Vi ska uppvakta henne, förklarar Sara Nylund.

I bagaget finns argument samlade som talar för att behålla Härnösand på Transportstyrelsens karta.

– Kompetent personal, bra rekryteringsläge, billigare lokaler. Framför är det personalen och deras kunskap i Härnösand som väger tungt.

– Deras långa erfarenhet gör faktiskt att det är oftast till Härnösand man vänder sig från Transportstyrelsens kundtjänst med frågor.

– Dessutom finns läget, vi ligger mitt i Sverige, geografiskt i alla fall om än inte demografiskt, säger Sara Nylund.

Andra kontor som hotas är i Kristianstad och Norrköping. Större kontor med fler anställda som finns i Örebro, Solna och Mariestad tycks i praktiken vara fredade i genomlysningen.

Arkiv: 21 körkortsjobb hotas

Arkiv: Körkortsjobb räddas - 23 tjänster blir kvar

Mer läsning

Annons