Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmordet tas om i hovrätten

/

I dag inleder hovrätten för mellersta Norrland rättegången mot Sabir Nuur och Simon Yngvesson som dömdes i Ångermanlands tingrätt till 13 respektive 9 års fängelse för medhjälp till mord.

Men ingen dömdes för själva mordet.

– Vår inställning är att min klient helt ska frias, säger Slobodan Jovicic som ska försvara Yngvesson.

Annons

Simon Yngvesson ville byta ut sin försvarare Erik Hansson och ersätta honom med Stockholmsadvokaten Slobodan Jovicic som har jobbat med fler uppmärksammade brottsmål, bland annat guldrånet i Södertälje.

– Jag är på väg till Härnösand och ska träffa honom på Saltviksanstalten. Han har samma inställning som tidigare att han inte har utfört mordet och han hoppas att bli frikänd.

Bytet av advokat är en skriftlig begäran av Yngvesson.

– Det är inga "Hard feelings" mellan mig och honom, säger advokat Erik Hansson som försvarade honom under rättegången i Ångermanlands tingsrätt. Han fick nio år där och ser väl nu en chans att få ett lägre straff.

Hovrättsförhandlingen som pågår i tre dar äger rum i Härnösand. De bandade förhören från rättegången ska spelas upp och ingen av de dömda hörs i sak. Under onsdagen görs en så kallad syn. Hovrätten ska då besöka mordplatsen på Trädgårdsgatan.

Rättegången leds av hovrättspresident Sten Burman som till sin hjälp har hovrättsrådet Marie Norberg och den adjungerade ledamoten Karin Jonsson samt nämndemännen Gunborg Lundberg och Yngve Nilsson.

Trots att de båda fälldes för medhjälp till mord kunde inte Ångermanlands tingsrätt fastställa vem av dem om mördade Jarl Ivar Karlsson. Domen betecknas som juridiskt intressant och kan bli prejudicerande för fortsatta mål.

Mer läsning

Annons