Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för hur simhallen ska drivas – vägen öppen för hotellbygget: "En rolig dag för Härnösand"

Artikel 1 av 3
Hotell Härnösand
Visa alla artiklar

Vid ett extrainsatt möte i kommunstyrelsen på onsdagen togs beslut om avtalet för driften av simhallen.
– En rolig dag för Härnösand. Vi har nu öppnat vägen så att Attini Hotel kan bygga hotell på tomten intill, säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson (S).

Annons

Moderaterna och Sverigedemokrateterna reserverade sig mot beslutet som slutligen fattas av kommunfullmäktige om drygt två veckor.

Kommunens ersättning till Attini för att driva simhallen kommer att bli 7,2 miljoner kronor per år. Det är enligt kommunen jämförbart med de kostnader kommunen har idag för att driva simhallen.

Läs mer: Företagarna vill ha hotellet

Simhallen fortsätter att ägas av kommunen genom Kommunfastigheter medan tomtmarken ta

s över av Attini Hotel.

I avtalet finns krav som kommunen har ställt vad gäller prissättning, öppettideroch tillgänglighet för härnösandsborna till simhallen.

När det gäller hotellet har Patrik Attini besökt samhällsnämnden och kommunstyrelsen för att berätta om sin planer.

Attini räknar med att innan månadens slut kunna visa upp bilder på hur hotellet ska se ut. Det blir troligen åtta våningar högt med en restaurang längst upp med utsikt i nästan alla riktningar.

– Han räknar med att närmare 50 personer kommer att anställas på hotellet, utöver de anställda på simhallen, berättar Fred Nilsson.

Men beslutet får hård kritik från Moderaterna och Sverigedemokraterna som efterlyser mer detaljer innan de går med på ett beslut.

– Det är ett dåligt avtal. Vi vet inte hur stora kostnader det blir för alla konsulter och jurister som hyrts in. Och vad händer med tomtmarken kring simhallen, vem ska stå för kostnaderna, undrar moderaternas Anders Gäfvert.

– Risken finns också att Attini bara sätter skopan i marken och inte bygger av någon anledning. Med avtalet kan han göra vad som helst med den. Bollnäs kommun råkade ut för något liknande och det blev en dyr smäll för den kommunen, fortsätter Gäfvert.

Men kritiken avfärdas av Fred Nilsson.

– Det är konstruerade problem. Om det inte byggs blir det heller ingen extern drift av simhallen. När det gäller kostnaderna för jurister så skäms vi inte för att vi har anlitat några av de allra skickligaste. Slutkostnaden för den är inte fakturerad, säger Fred Nilsson.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0611-72006, mms/sms: 72006, e-post: 72006@allehanda.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Alla artiklar i
Hotell Härnösand