Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd vill förbättra svensk-undervisning för flyktingar

Annons
Kd vill förbättra svensk-

undervisning för flyktingar

Härnösands kommun måste bli ännu bättre på att ta hand om flyktingar.

- Vi vill till exempel öka resurserna för undervisning i svenska. Inga ska behöva vänta på samma sätt som idag för att få svenskundervisning.

Det säger Liliane Krantz, fullmäktigekandidat för Kristdemokraterna i Härnösand.

Kristdemokraterna vill också se till så att invandrarna snabbt slussas ut i samhället till arbete eller egen företagsamhet.

- Vi ser att kommunen är en mottagarvänlig kommun där invandrare välplanerat ges förutsättning för aktivt deltagande i samhället och arbetslivet. Fem i tolvrörelsen har här skapat en bra grund och är en resurs för hela samhället att arbeta vidare på, säger Willis Bergquist, ordförande för Kristdemokraterna i Härnösand.

Han hoppas också att kommunen ska kunna satsa hårt på att locka till sig företag.

- Inget ont om callcenterföretag. Vi skulle gärna vilja ha ytterligare ett. Men helst andra typer av företag med fler branscher representerade

Barn är viktiga för Kristdemokraterna.

- Där har vi jobbat hårt för att inte antalet personal per barn ska öka jämfört med idag. Förslaget om att öka barngruppen med ett halvt barn per anställd blir inte verklighet bland annat tack vare vårt tydliga motstånd, säger Willis Bergquist.

Men dagis är inte allt.

- Vi ser även att alternativet med att vara hemma med sina barn utgör en realistisk verklighet kompletterat med stödet från den öppna förskolan, säger Annika Åström, som också står på kommunfullmäktigelistan..

Kristdemokraterna har just skrivit färdig sin vision för Härnösand. En vision är att man bland annat vill satsa på trafik.

- Vi ser gärna en ny E4 men den ska inte dras genom Härnösand . Men det ska vara bra förbindelser från den nya vägen, säger Erik Ahlander som representerar Kristdemokraterna i kommunfullmäktige.

En annan viktig uppgift som Kristdemokraterna kommer driva är kampen mot alkohol och andra droger. För droger leder enligt Ingemar till brottslighet.

- Jag tror på Team 49 och andra metoder. Vi har inte råd med alkohol och drogers destruktiva inverkan i vårt samhälle. Vi måste ta ansvar där politiker såväl som föräldrar, enskilda och organisationer och alla hjälps åt. Föreningar som arbetar i drogfria miljöer ska uppmuntras, säger han och vill att ungdomar har någonstans att vara där olika intressen får utrymme speciellt under veckoslut i en drogfri miljö.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons