Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanelbullsfest för många arbetare

/

I dag är det hipp, hipp, hurra för kanelbullen. Den årliga kanelbullens dag är nämligen här. Och även om det kanske inte blir någon bullfest hela dagen så kommer många av de som arbetar att bjudas på det goda bakverket på sin arbetsplats.

Annons

Var fjärde anställd, 25 procent, bjuds nämligen på fika av sin arbetsgivare i samband med kanelbullens dag. Det visar en ny undersökning från Manpower Work Life.

Den visar också att det är relativt vanligt att arbetsgivaren står för fikat på arbetsplatsen. 40 procent, svarar att de bjuds på fika på jobbet en gång i månaden eller oftare. Men 12 procent blir aldrig bjuden på fika av sin arbetsgivare.

– Fikapauser är viktiga avbrott i arbetsdagen som kan bidra till trivseln och underlätta samarbetet på arbetsplatsen. Att som arbetsgivare då och då bjuda på fika för att fira gemensamma framgångar kan också medverka till att höja motivationen bland kollegorna, säger Monica Längbo, HR-direktör på ManpowerGroup Sverige.

Undersökningen visar att kanelbullen delar förstaplatsen med bakelser och tårtor när det gäller vilka bakverk som arbetsgivaren oftast bjuder på.

– Kanelbullar funkar alltid, säger Frida Lindström som arbetar på Torg-Kaféet i Härnösand som tycker att det är bra om det bjuds på bullar på jobbet för att uppmärksamma kanelbullens dag.

På frågan om hon själv kommer att få en bulle eller två, säger hon:

– Få och få, det är nog bara att ta!

Kanelbullens dag har firats den 4 oktober varje år ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, som ville hylla den svenska hembakartraditionen genom att lyfta fram ett älskat bakverk.

Mer läsning

Annons