Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juldagen är hemvändarnas kväll

/
  • Hamnkrogen ställer upp ett tält mellan bodarna för att få onsdagskvällen att kännas som en sommarkväll.

Juldagen går i festens tecken.

I alla fall om man ser till alla event som äger rum under kvällen.

När många återvänder för att fira jul passar Härnösandsborna på att även gå ut tillsammans.

Annons

När skinkan är uppäten, klapparna utdelade och tomten har åkt tillbaka till Nordpolen går Härnösandsborna ut på krogen. Trots att juldagen i år förefaller på en onsdag har stadens samtliga krogar öppet som om det vore lördag. Juldagsfesterna, eller hemvändarfesterna som det också kallas, under onsdagen välkomnar alla som är myndiga.

Några krogar lockar med liveband och DJs medan andra skippar jippon och håller öppet som vanligt utan inträde. Både Härnösandsborna och hemvändarna har med andra ord mycket att välja mellan under onsdagsnatten.

Bittens är först med att slå upp portarna klockan 18:00 på kvällen och håller därefter öppet som vanligt utan att ta betalt av besökarna.

Svenssons, Logen och Hamnkrogen är tre ställen som slår på stort under juldagen. Samtliga event är annonserade på Facebook och inträdet på dessa fester kostar mellan 100 och 250 kronor.

Två ställen utmärker sig något. Logen sätter sin åldersgräns vid 25 och erbjuder därmed ett alternativ till de äldre hemvändarna. Detta skiljer sig något från Härnösands övriga krogar som har 18 år som åldersgräns.

Hamnkrogen erbjuder sina besökare att köpa tillgång till VIP-avdelning, till en kostnad på 8000 kronor. Hamnkrogens arrangörer skriver på eventet att VIP-avdelningen ger tillgång till egen bar samt betalar för mat och alkohol för upp till åtta personer. Dessutom har arrangörerna byggt upp ett tält för att skapa en känsla av sommaren, som de själva uttrycker sig i eventet.

Här är juldagsfesterna i Härnösand

Logen: Åldersgräns 25, inträde 220 kronor.

Svenssons: Åldersgräns 18, inträde 100 kronor.

Hamnkrogen: Åldersgräns 18, inträde 200 kronor förköpsbiljett, 250 kronor i dörren. VIP-bord 8000 kronor.

Bittens: Åldersgräns 18, inget inträde.

Mer läsning

Annons