Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben räddas på två konkursföretag

Annons
Jobben räddas på två konkursföretag

Allt talar för att arbetstillfällena räddas vid de bolag som för ett par veckor sedan gick till konkurs i samband med att Fredrik Lundvall lämnade in konkursansökan för Lundvall Invest med dotterbolag.

- Det återstår en mbl-förhandling men vi har hittat en preliminär lösning som räddar kvar de allra största delarna av verksamheten i Härnösand, säger Alf Bolin som är konkursförvaltare för de fyra bolagen.

Det franska storföretaget Ipsos som är världsledande tar nu över de två företagen med verksamhet. Lösningen gäller konsultföretaget Eureka där Härnösandsbon Per Lundgren blir kvar som verkställande direktör. Intervjubolaget med Daniel Lemon som chef vars verksamhet finns i Härnösand räddas också kvar.

- När det gäller företaget Telepati så kommer länsstyrelsen att göra en upphandling. Det företaget har ju inga större materiella tillgångar eftersom det är länsstyrelsen som äger telefonväxeln, säger Alf Bolin.

Det betyder att det enda företaget som man inte hittat en lösning för är moderföretaget Lundvall Invest.

- Men det är ett holdingföretag och den ende anställde är Fredrik Lundvall, säger Alf Bolin.

Per Lundgren som tidigare varit chef för Eureka kommer även att bli chef för det nya företaget Eureka Ipsos.

- Det här blir en mycket bra lösning dör vi blir del av en koncern med 3500 anställda och med verksamhet i över 20 länder, säger Per Lundgren.

- Eureka har tidigare haft verksamhet i både Härnösand och i Stockholm.

- Samtliga som haft anställning i Härnösand blir kvar. Och på sikt räknar vi med en utökning av personalen såväl i Stockholm som i Härnösand, säger Per Lundgren.

Även huvuddelen av Intervjubolaget personal blir kvar. Detta bolag kommer inte att byta namn utan även i fortsättningen behålla namnet Intervjubolaget. Och även här kan den övervägande delen av personalen räkna med att få behålla jobbet.

Företaget Ipsos drivs av fransmännen Jean-Marc Lech, 56 och Didier Truchot, 54.

- Det är världens åttonde största marknadsföringsföretag, berättar Per Lundgren.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons