Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättebilaffärför 40 miljoner

Annons
Jättebilaffär

för 40 miljoner

Den största bilaffären någonsin i länet är ett faktum.

Det är Landstinget och fyra kommuner i länet som nu byter ut sin fordonspark, totalt 700 bilar.

Affären kostar totalt 40 miljoner kronor och fördelas mellan landstinget, Härnösand, Timrå, Ånge och Sundsvalls kommuner.

Uppgörelsen innebär att bilarna fulleasas under 24 månader. Det betyder att man inte behöver bekymra sig för service och reparationer. I avtalet ingår också bränslekostnaderna. Körsträckan är 1500 mil per bil.

- Vi har också diskuterat möjligheten att köpa bilar. Men vi tycker at det är så osäkert eftersom vi inte kan försäkra oss hur regelsystemet ser ut när avtalet löper ut, säger Sören Lanner.

Fem bilföretag lämnade in anbud. Vinnare blev Bilbolaget i Ånge, Sundsvall, Timrå som tillsammans med Bilbolaget i Ådalen/Ö-vik lämnade in ett gemensamt anbud. De levererade också bilarna förra gången.

- Vi har naturligtvis fått hjälp av vår importör, Volvo personvagnar. Annars hade det varit svårt att genomföra en så här stor affär, säger Mats Sundqvist, platschef på bilbolaget i Härnösand.

680 bilar blir av märket Renault där merparten blir Meganemodellen. Men det är också öppet för andra modeller av det franska bilmärket. I avtalet ingår också 20 miljöbilar. Det är en modell av Ford Focus som går att köra på metanol.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons