Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen större oro efter cancerlarmet

Annons
Ingen större oro efter cancerlarmet

Två timmar har gått sedan i presskonferensem i TV. Larmet om höga värden av akrylamid i en mängd olika livsmedel skakar om en hel bransch.

- Hittills är det bara en gäst som har avstått från stripset, säger Mattias Göransson på McDonalds i Härnösand.

För hamburgerjätten är onsdagen den 24 april den värsta dagen hittills i bolagets framgångsrika historia. Men någon märkbar påverkan hos gästerna kunde Tidningen inte se. Några som vi pratade med tyckte att uppgifterna inte är något man behöver bekymra sig för.

- Redan på 70-talet var det cancerlarm när man åt ostfralla och drack kaffe till. Jag kommer att fortsätta och äta hamburgare, med strips, säger en Härnösandskvinna som vill vara anonym.

Göran Keijerhag, chef för verksamheten i Härnösand, befinner sig i USA och kunde inte ge någon kommentar. Hanna Wiklund arbetar som biträdande chef. Hon berättar att det har varit en bra lunch med många gäster.

- Det är svårt att dra någon slutsats, säger hon. Vi får se, säger hon och kollar av mejlen från huvudkontoret.

Hon lämnar ett telefonnummer till huvudkontoret i Stockholm.

På McDonald"s vet man inte riktigt hur man ska värdera de nya rön som presenterats. Än mindre vet man hur det kommer att påverka företaget ekonomiskt.

- Jag kan inte spekulera i det. Vi vet ju egentligen inte, säger presschefen Birgitta Mossberg.

- Det som är viktigt nu är att få fram den vidare forskning som finns, att helt enkelt få ökad kunskap.

Än så länge har företaget inte haft kontakt med så många oroliga kunder, åtminstone inte som kommit till informationsavdelningens kännedom.

- Men människors oro ska man alltid ta på största allvar, säger Birgitta Mossberg.

Hon konstaterar samtidigt att Livsmedelsverket dragit slutsatsen att det inte finns någon orsak att ändra de kostråd man redan ger till människor.

- Inte heller har man sagt till livsmedelsindustrin att det finns någon anledning att dra tillbaka produkter, säger hon.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons