Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga garantier för fler språk i sexan

Annons
Inga garantier för

fler språk i sexan

Härnösands kommun kan inte längre garantera att lever i årskurs sex får börja med ett andra främmande språk. Om det blir främmande språk från och med årskurs sex beror helt och hållet på lärartillgången.

Skolan har i snart åtta års tid startat undervisningen i till exempel tyska, franska och spanska redan i sexan. Dåvarande skolstyrelsen beslutade 1994 att undervisning i B-språk skall starta i årskurs sex. Men nu kan man inte ge sådan garantier.

I de fall behöriga lärare inte kan rekryteras för dessa sexor har man nu rätt att skjuta upp starten av B-språk till årskurs sju. Detta hellre än att använda sig av obehöriga lärare.

Skolledningen vill att Hälledalsskolan, Älandsbro skola och Brunne skola ska samordna tidpunkten för starten av B-språk så att eleverna från dessa tre skolor har samma ingång i B-språk när man kommer till den gemensamma Franzénskolan.

Dessutom får Franzénskolan i uppdrag att vid sin planering av undervisningsgrupper i B-språk i år 7 beakta att vissa elever fått vänta med språkstarten ett år.lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons