Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellplaner lever vidare

Härnösands kommun går vidare med planeringen för att nytt hotell på Kanaludden.

Annons

Det står klart efter att samrådsprocessen nu är avklarad.

– Det är full politisk enighet om att gå vidare i planarbetet, säger Amanda Lind (MP) ordförande i samhällsnämnden.

Intresset har varit stort för att uttrycka sin mening. Ett 40-tal yttranden har kommit in från företag/firmor och privatpersoner.

Många anser att ett hotell skulle förfula stadsbilden. En oro finns att trafiken och att p-platserna inte räcker till och att marken håller. Det finns också ett missnöje mot hur politiker och tjänstemän har agerat. De har lyssnat för lite på vad allmänheten tycker.

Länsstyrelsen påpekar att den nu gällande detaljplanen från 2008 måste gälla i tio år innan en ny fastställs. Kommunen svarar med att man har planmonopol, har rätt att själva bestämma hur marken ska användas. Länsstyrelsen anser också att den föreslagna platsen ska värderas mot allmänhetens tillträdde till kanaluddens grönområde.

I dagsläget är det politisk enighet kring planerna i samhällsnämnden, även om det finns många obesvarade frågar hos oppositionen.

– Vi vet inte om det finns någon som vill bygga. Enda beskedet vi får är att det finns intressenter, säger Sven Westerlund (C), ledamot i samhällsnämnden.

Mer läsning

Annons