Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet ute om Arbetsmiljöverket

Beslutet att avveckla Arbetsmiljöverket i Härnösand ligger fast.

Men avvecklingen dröjer så man slipper betala hyra på flera orter.

Annons

– Det är fastlagt nu att öppna en filial i Sundsvall och lägga ner i Härnösand och i Östersund, säger Berndt Jonsson, tillsynsdirektör på Härnösandsdistriktet.

– Dock sker det inte alldeles omgående. Under 2014 händer nog inte så mycket. Det beror på kontraktsförhållanden som skulle innebära dubbla hyror.

För berörda inspektörer, tio i Härnösand och sex i Östersund, blir omställningen inte heller så kännbar.

– De utgår till stor del från bostaden i dag. Det kan de fortsätta göra, säger Berndt Jonsson som själv flyttar till Stockholm och blir chef för nya region öst.

Arbetsmiljöverket lägger ner i Härnösand

Direkt på beskedet för en månad sedan bombarderades Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg med skrivelser från Kommunförbundet Västernorrland och från kommunalråden i Sundsvall och Härnösand gemensamt.

Budskapet var att en filial i Västernorrland hellre kan ligga kvar i Härnösand. Responsen är lika med noll.

Sjöstedt (S) Dubbel smäll för Härnösand

– Inte mer svar än att generaldirektören har nåtts av vad vi vill. Arrogans bara, säger Härnösands kommunalråd Fred Nilsson (S).

I praktiken är det bara fyra eller fem av inspektörerna som bor i Härnösand i dag. Administrativ personal och jurister berörs mer. Deras jobb försvinner från länet.

Helt har inte Fred Nilsson gett upp slaget om att rädda kontoret.

– Jag har fortfarande en kontakt jag vill slutföra innan jag säger det. Det är sorgligt att Härnösand blir av med en myndighet.

Mer läsning

Annons