Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtstartare till Utansjö

/

Föreningar och privatpersoner har under en tid undersökt möjligheten att installera en hjärtstartare på Folkets Hus, Utansjögården. Eftersom hjärtstartare är en mycket viktig men dyr investering beslöt man söka sponsorer.

Annons

Efter tips från Rolf Eriksson vid Hjärt- och lungföreningen i Kramfors ansökte man om bidrag från Lions Härnösands klubb. Det var med stor glädje man mycket snabbt fick beskedet att Lions står för hela kostnaden och köper in en hjärtstartare till Utansjögården. Hjälporganisationen Lions Härnösand skänker sina intäkter till fyra huvudområden, Cancerfonden i Umeå, Världens Barn, bidrag till olika världskatastrofer samt till olika organisationer i Härnösands kommun, där det bland annat under det senaste åren skänkts tio stycken hjärtstartare till olika föreningar i Härnösands kommun.

Anja Wiklund, som varit drivande för att få en hjärtstartare till Utansjö, fick tillsammans med representanter för Folkets Hus Föreningen motta gåvan den första juni. Representanter för Lions var Hans Karlsson, president i Härnösandsklubben, och Kurt Näslund. Man kommer nu att genomföra utbildningar när det gäller hantering av hjärtstartaren. Samtliga boende i Utansjö kommer att få inbjudan till utbildningen och man hoppas på stort intresse.

Margaretha Sköld

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons