Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HFF kan få jättematch mot AIK i Svenska Cupen

Härnösands FF:s möte med IFK Luleå i Svenska Cupen fick minst sagt en extra krydda på torsdagen. Klart är nämligen att vinnaren mellan lagen får spela hemmamatch mot inga mindre än AIK i den andra omgången. "Suveränt", säger HFF:s sportchef Göran Dahlberg.

Annons

Tar man sig vidare till den andra omgången i Svenska Cupen finns där all möjlighet att få till en riktig pangmatch på hemmaplan. Då kliver nämligen lagen från allsvenskan och superettan in i leken och följaktligen blir det en del spännande alternativ i lottningen för de lag som är lägre seedade.

För vinnaren mellan Härnösands FF och IFK Luleå är det verkligen en högintressant match som väntar runt hörnet. Alla matcher i den första omgången är ännu inte färdigspelade men Svenska Fotbollförbundet genomförde på torsdagen lottningen till den andra omgången.

Härnösand mot AIK – det kan bli verklighet om Härnösand spelar sina kort rätt mot Luleå.

För motståndet kommer nämligen AIK – just nu fyra i allsvenskan och en av Sveriges allra mest klassiska fotbollsföreningar – att stå. Oavsett hur det går blir det även AIK som får spela bortamatch.

Vill det sig väl kan alltså AIK komma att besöka Högslätten. Hur låter det?

När Allehanda.se når Göran Dahlberg, sportchef i HFF, har han ännu inte hört om lottningen.

– Blir det så? Vad suveränt bra! Jätteroligt, säger Dahlberg och fortsätter:

– Då får vi se om AIK:s klack hänger med till Högslätten... Om de kommer – tyvärr är det så att vi först måste vinna mot Luleå och det är inte lätt. Men det är jättekul att det blev ett allsvenskt topplag.

LÄS OCKSÅ: En DM-final mellan män och pojkar – HFF var överlägset

Härnösand och IFK Luleå möts på just Högslätten onsdagen den 3 augusti. Avspark sker 18.30. HFF parkerar efter en fin våromgång på femte plats i division 2 Norrland medan Luleå har haft en tyngre säsong hittills och ligger trea från slutet, på nedflyttningsplats i division 1 Norra.

Senast Härnösand mötte ett storlag i Svenska Cupen var 2013 när Helsingborg kom på besök – och vann komfortabelt inför storpublik. I fjol blev HFF lottade mot Syrianska och föll då med 1–3.

Här hittar ni hela lottningen till Svenska Cupens andra omgång (extern länk).

Mer läsning

Annons