Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Åberg underhöllsjuka från hela Sverige

Annons
Henrik Åberg underhöll

sjuka från hela Sverige

De har kommit till Härnösand från i stort sett hela Sverige för att delta i en aktivitetskurs för afatiker på Härnösands folkhögskola.

Första dagen var i måndags, och på kvällen hade det utlovats underhållning. Det var ganska fullpackat i aulan.

Fram till mikrofonen stegar då Henrik Åberg, en stor och glädjande överraskning för åhörarna. En svensktoppsstjärna ska underhålla, och det redan första kvällen i Härnösand.

Och Henrik Åberg gör det i stort sett gratis.

- Det här är en ideell grej för mig. Jag har själv haft en släng av afasi vilket medförde att jag hade läs och skrivsvårigheter i skolan. Jag vet alltså vad det betyder att komma efter de andra eleverna, berättar Henrik Åberg.

Hans program var en "musikalisk resa i tiden med Elvis Presley som förtecken", och han började med Welcome to my world, och sedan rullade det på. Självklart bjöd han också på Du är alltid en del utav mig.

Bertil Lundin är lärare på folkhögskolan och den som håller i den här afasikursen.

- Det är jättekul för oss att kunna bjuda på Henrik Åberg nu när vi har besökare från stora delar av vårt land. Och även om många i publiken är drabbade av sjukdom så hör och uppfattar de allt.

Att det blev ett uppskattat inslag kunde man utläsa av de kraftiga applåderna. Förutom folkhögskolan var det Länsafasiföreningen och Vuxenskolan som stod för arrangemanget.

Egon Sundlöf

1) Ställer upp ideellt. - Jag vet själv vad det innebär att ha afasi, säger Henrik Åberg som sjöng för folk från hela Sverige.

Foto: Egon Sundlöf

2) Uppskattat. - Det hade kommit mycket folk till folkhögskolans aula för att lyssna på Henrik Åberg. Ett mycket populärt initiativ.

Mer läsning

Annons