Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsbor åtalas i stor narkotikahärva

Flera Härnösandsbor och en Kramforsbo finns med i den knarkhärva där 37 personer åtalades vid Sundsvalls tingsrätt på onsdagen. Det handlar om både langning och köp av amfetamin. Många är välkända hos polis och åklagare sedan tidigare.

Annons

Omfattande telefonavlyssning, spaningsarbete, kontouppgifter och överföringar samt förhör ingår i åklagarens bevismaterial.

Tre av Härnösandsborna greps och anhölls av polis i början av juni. Två av dem släpptes, men en 24-årig Härnösandsbo har suttit häktad sedan dess. Han är misstänkt för flera fall av narkotikabrott.

Tillsammans med de två andra Härnösandsborna, en 33-årig man och en 32-årig kvinna, har han enligt åtalet under januari till april vid minst sju tillfällen skaffat 70 - 150 gram amfetamin för att sälja vidare.

24-åringen är också misstänkt för att ha åkt till Gävleborgs och Stockholms län för att skaffa minst 160 gram amfetamin vid ett flertal tillfällen. Han har sedan sålt narkotikan vidare till några av de andra åtalade från Härnösand och Kramfors.

I förhör har 24-åringen förnekat allt han misstänks för.

Den 32-åriga kvinnan misstänks också för flera fall av narkotikabrott samt dopningsbrott. Dels tillsammans med männen från Härnösand, men även att hon handlat av en 50-årig man från Sundsvall som tycks vara något av huvudperson i knarkhärvan tillsammans med en 40-årig kvinna.

Den 40-åriga kvinnan greps vid ett tillfälle när hon hade amfetamin på Saltviksanstalten.

Den 33-åriga mannen från Härnösand är förutom narkotikabrott även åtalad för rattfylleri och grov olovlig körning.

De övriga åtalade från Härnösand är två 19-åriga kvinnor. Den ena kvinnan misstänks för att ha hyrt en bil för köra bland annat 24-åringen till Stockholm för att skaffa amfetamin. Sedan är hon misstänkt för att sålt amfetamin till den andra 19-åriga kvinnan.

En 23-årig kvinna är misstänkt för att ha köpt amfetamin av 24-åringen liksom en 22-årig man från Kramfors.

Mer läsning

Annons