Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandsärende blirfall för justitieministern

Annons
Härnösandsärende blir

fall för justitieministern

Ett mycket ovanligt ärende i Härnösand blir nu ett fall för justitieminister Thomas Bodström.

Lennart Bolander, moderat riksdagsman från Härnösand, har fått information om ärendet där en mamma och hennes två barn blivit utblottade efter det att mannen länsat barnens fondkonton och sedan flyttat till annan ort.

Med anledning av detta har Lennart Bolander ställt en fråga till justitieminister Thomas Bodström om denna "lucka i lagen".

Bolander frågar:

- Ämnar statsrådet ta initiativ till att göra en översyn av gällande lagstiftning som syftar till att en familj inte oskyldigt drabbas som ovan beskrivits?

Det Lennart Bolander beskrivit är alltså det som Tidningen tidigare redovisat i ett par artiklar - en händelse som väckt stor uppmärksamhet.

Sammanfattningsvis har följande hänt: Mannen/pappan tillgodogör sig barnens kapital som är sparat i deras namn och dessutom får han fördelar av detta i form av sänkt underhållsskyldighet, medan kvinnan drabbas av sänkt underhållsstöd samt återbetalningsskyldighet av bostadsbidrag. Dessutom får barnen betala skatt på pengar som de svindlats på.

Eftersom de berövats samtliga sina tillgångar har de heller inga medel att

betala skatten med, vilket i sin tur leder till att de registreras hos kronofogdemyndigheten och får betalningsanmärkning.

Återstår nu att se hur justitieministern tänker agera. Att det finns en lucka i lagen råder det ingen tvekan om, men för mamman och barnen är skadan redan skedd.

Egon Sundlöf

Agerar för mamman och barnen. Lennart Bolander (m), gör justitieministern uppmärksam på en lucka i lagen.

Mer läsning

Annons