Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands kommun köper båttvätt

/
  • kommunen är nu beredd att köpas den enda båttvätten norr om Stockholm som finns i Härnösand för 400000 kronor.

Härnösands kommun köper båttvätten i Härnösand av stiftelsen Håll Sverige rent för 400 000 kronor. Det har kommunstyrelsen beslutat.

Annons

– Vi hoppas att kunna få en företagare att ta över driften, säger Fred Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Håll Sverige rent har med hjälp av så kallade "Lovapengar" investerat i en båttvätt i Härnösand. Och nu tar kommunen över.

– Det gör vi för att skapa en bättre havsmiljö och är en del av utvecklingsprojektet där vi satsar på hamnen i Härnösand, säger Fred Nilsson.

I projektet ingår investeringar för sex miljoner bland annat i en ny gästhamn. Liknande tvättar har också etablerats i Karlskrona, Sölvesborg och i Södertälje. Alla har sålts under sommaren.

– Båtlivet och skärgårdsutveckling är ett prioriterat område inom Härnösands kommun i dag. Båttvätten i Härnösand är den enda stationära längs norrlandskusten.

Tvätten tar både segelbåtar och motorbåtar med max fyra meters bredd i vattenlinjen, 12 meters längd och 2,2 meters köldjup.

– Båttvättar är en ny företeelse och kan definitivt anses som ett gott miljöarbete vilket också länsstyrelsen och Håll Sverige rent understryker i och med att man delfinansierar satsningen.

Mer läsning

Annons