Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands fortsätter kämpa för familjemedicinskt institut

Annons
Härnösands fortsätter kämpa

för familjemedicinskt institut

-trots att det mesta talar för placering i Stockholm

Härnösands kommun fortsätter att arbeta för att Härnösand ska få det familjemedicinska institutet som regeringen beslutat ska bildas på torsdagen.

Mycket talar för att institutet kommer att hamna i Stockholm.

I regeringens beslut fastläggs att regeringen tillsammans med kommunförbundet och landstingsförbundet ska förslå slutgiltig placering av institutet som skulle få fyra, fem medarbetare.

Etableringen har stått mellan främst Härnösand och Stockholm och utredaren har förslagit Stockholm. Men även orter i Norrbotten och i Dalarna har varit intresserade.

Härnösand har i en skrivelse radat upp en mängd olika argument för att det familjemedicinska institutet sak hamna i Härnösand.

Ett av argument handlar om Härnösand har spetskompetens inom E-learning och om satsningen på Care link som arbetar för samverkan och samordning av utvecklingsinsatser inom IT vård och omsorg.

- Här har regeringen ställt upp med pengar till en verksamhet som är mycket lik den som det familjemedicinska institutet ska arbeta med. Det är därför totalt fel att lägga det här institutet i Stockholm när vi redan arbetar med ett parallellt långsiktigt projekt som skall läggas i Härnösand, säger Ingvar Wiklund.

Han kommer nu att försöka påverka såväl landstingsförbundet, kommunförbundet som regeringen för att få dessa att lägga institutet i Härnösand.

Utredningenföreslår ett institut i form av en ideell förening där staten,

landstingsförbundet och kommunförbundet delar på huvudmannaskapet.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons