Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands FF:s nyförvärv på plats – aktuella för spel redan i kvällens derby

Härnösands FF har tappat båda målvakterna under uppehållet – och att hitta ersättare har inte varit lätt. I kväll när Division 2 Norrland startas om med hemmaderby mot Anundsjö IF står dock en 27-årig rumän mellan stolparna.

Annons

Den ukrainske mittältaren Oleg Lashyn får sällskap av en landsman i rödtröjade HFF i höst. Förutom nye forwarden Sviatoslav Zubar har HFF klart med en ny rumänsk målvakt, 27-årige Bantis Gheorghi.

Härnösands FF:s ambitioner var att lösa målvaktskrisen med en lokal förmåga. Klubbledningen insåg dock till slut att man återigen var tvungna att blicka utomlands för en ny burväktare som håller på division 2-nivå.

– Vi har haft mycket god hjälp av Anatolij Ptashnyk (känd i fotbollskretsar som "Tolik" rätt och slätt) som via sina kontakter hittade både en målvaktlösning och en ny forward åt oss, berättar Göran Dahlberg.

Mellan stolparna i onsdagskvällens derby mot Anundsjö IF hemma på Högslätten, kommer vi att hitta Bantis Gheorghi. Det är en 27-årig rumän som fram till i mitten av juni spelade i Moldaviens högsta serie med laget FC Milsam Orhei. År 2015 vann laget den moldaviska ligan och spelade då också kval till Champions League.

– Nu i juni spela­de han final i den moldaviska cupen (förlust efter förlängning) inför mer än 10 000 åskådare. Efter många år i klubben ville Gheorghi ha nya utmaningar i Europa och på den vägen är det, förklarar Dahlberg.

Härnösands FF behövde även en ersättare för storväxte toppforwarden Nick Scharkowski. Valet föll på 23-årige ukrainaren Sviatoslav Zubar, tidigare klubbkamrat med HFF:s nuvarande mittfältare Oleg Lashyn i den ukrainska klubben Bory Borynychi.

Mer läsning

Annons