Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösand för egen klassiker

/
  • Laddar för Härnösandsklassikern gör Ulf Andersson (fr v) Bondsjöhöjdens IK,  Håkan Lönnefors fritidschef, Eva Jonsson hälsoutvecklare, Karin Erlander folkhälsosamordnare, Christina Vosveld Härnösands cykelklubb och simklubben samt Roland Salomonsson Härnösands skidklubb.

Intresset för motion är hetare än någonsin. Nu får Härnösand en egen motionsklassiker.
– Det ligger helt rätt i tiden, säger Karin Erlander folkhälsosamordnare i Härnösands kommun.

Annons

Först ut blir ett motionslopp på skidor den 16 februari. 8 juni genomförs ett cykelarrangemang och i vecka 28 ett motionslopp i löpning. Ett arrangemang i simhallen kommer att ske under hösten.

Sammanlagt ska det bli en sträcka på 423 kilometer. Men det finns också en kortare variant som mäter 151 kilometer.

– Allt ska göras under ett år. Vi vill också visa vad idrottsförenigarna ordnar. Man behöver inte delta i de arrangerande aktiviteterna, huvudsaken är man fullföljt de sträckor som ingår i klassikerna

– Vi vill tona ner tävlingsmomentet. Tanken är att vi ska locka ut den bredare skaran som kanske behöver en kick för att komma i gång och dessutom kan man vinna fina priser. Den här typen av arrangemang hoppas vi också kan skapa en regelbunden motion som är bra för hälsan, säger Karin Erlander.

Kommunen samarbetar bland annat med idrottsföreningarna Bondsjöhöjdens skidklubb, Härnösands cykelklubb, Öbacka löparklubb och Härnösands simsällskap.

Liknande arrangemang finns bland annat i Söderhamn och Sundsvall. Den "riktiga" klassikern handlar förstas om att geniomföra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet under ett år.

Mer läsning

Annons