Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han får vänta på sina skor

/
  • Ms-sjuke Per-Arne Andersson får igen hjälp av landstinget med nya skor. Han har väntat sedan i juni men inget händer. Ett par tjocka strumpor får istället fungera som skor.

Härnösandsprofilen Per-Arne Andersson, 83, får ingen hjälp av landstinget.
– Jag har väntat på ett par nya skor sedan i juni, men landstinget gör inget, säger han.
Men att sluta med sin lottförsäljning finns inte i hans tankevärld.

Annons

De gamla skorna har gjort sitt för ms-sjuke Per-Arne som i 40 år sålt lotter på Hemköp för i de handikappades lotteri.

Tidigare åkte han på sin specialbyggde handikappmoped från bostaden på Parkgatan till Hemköp. I höst har han tvingats ta färdtjänst.

Nu sitter han i stället i en rullstol och i väntan på nya skor från landstinget ortopedverkstad har han dragit på sig extra strumpor som skydd för sina fötter.

– Jag har ringt till ortopedin flera gånger och det var meningen att jag skulle få komma ner till Sundsvall i dag (läs: måndag). Men de ringde och berättade att det blir vid ett senare tillfälle. När vet jag inte, säger han.

Som ms-sjuk sedan barndomen måste han ha specialgjorda skor, en hjälp som landstinget alltid har hjälpt honom med.

Per-Arne är engagerad i Neuroförbundet (tidigare Neurologiskt Handikappades Riksförbund). Lottförsäljningen har blivit en del av hans vardag.

John Helge Johansson och Rolf Forsell har blivit goda vänner med Per-Arne Andersson.

– Han är hjälplös i sin vardag och kan inte längre göra vanliga ärenden, exempelvis handla och betala sin hyra. Landstinget borde hjälpa honom. Det finns väl hjälp att ta till från närliggande landsting, säger Rolf Forsell.

– Jag beundrar Per-Arne för att han alltid är på så gott humör och tycker att det är tråkigt att han inte får någon hjälp, säger John Helge Johansson,

Mats-Olov Eriksson enhetschef på ortopedicentrum vid länssjukhuset.

– Vi har problem med att hitta kompetent personal som kan utföra den här typen av uppgifter. I dag har vi bara ortopedtekniker som är specialiserad på skor och han är sjukskriven. Jag kan tyvärr inte lämna något besked om när han är åter i tjänst, säger Mats Olov Eriksson.

Mer läsning

Annons