Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halkskadade skickastill Sundsvall för vård

Annons
Halkskadade skickas

till Sundsvall för vård

Rena rama vårvädret. Och halkan kan ställa till stora problem. Under natten mot onsdagen och under onsdagsmorgonen var det halt på olika håll i längs Västernorrlands kust. Och många råkade halka med hand och fotledsskador som följd .

För närvarande kan inte Härnösands sjukhus ta hand om dessa skador. Inte ens under dagtid på kirurgmottagningen. Detta eftersom man inte har tillgång till ortopeder. Finns det en ortoped på plats vilket det gör då och då kan man ta hand om den hör typen av skador. Annars är fot och handledskadade hänvisade till akuten på Sundsvalls sjukhus.

Blir man skadad kan man först kontakta vårdscentralerna där man kan åtgärda vissa skador. Dock inte om något är brutet. En röntgenavdelning finns fortfarande på Härnösands sjukhus. Men någon möjlighet att gipsa har man inte för närvarande.

Trots den dåliga personalsituationen på två av Härnösands tre vårdcentraler klarar man akut sjuka. Detta påpekar vårcentralschef Elisabeth Norberg, Vårdcentralen Blåsippan.

Sundsvalls sjukhus fick under onsdagen in ett antal skador av den här typen. Betydligt fler än under normala dagar.

Väderläget påverkade också distributionen av Tidningen Ångermanland. En liten skara tidningsläsare fick vänta på tidningen till onsdags förmiddag. Men några stora förseningar blev det inte.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Fler skador på hand och fotleder än normalt uppstår när det är halt.

Foto eleonor bölenius

Mer läsning

Annons