Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktade för rånförsök

Två av de tre män, 19 och 23 år, som suttit anhållna misstänkta för rånförsöket på Nybrogatan i Härnösand häktades på tisdagen. 24-åringen släpptes däremot på fri fot.

Annons

Det var i fredags kväll som tre män utsatte en ensam man för rånförsök i centrala Härnösand. Mannen, som var på väg för att träffa sin fru, överraskades av trion när han gick längs Nybrogatan.

De tre männen, som är bosatta i Gävle, var på tillfälligt besök i Härnösand och hade just lämnat en av stadens restauranger när de bestämde sig för att råna en person. De var en plötslig ingivelse som gjorde att de gav sig på en för dem helt okänd Härnösandsbo på Nybrogatan. Männen försökte med våld få ned mannen på marken. Därefter ska de ha hotat honom med en kniv och försökt tvinga till sig en bärbar dator. De lyckades dock inte i sitt uppsåt.

Rånförsöket avbröts dock av vittnen som stannade till och kom till undsättning för att stoppa misshandeln. Då gav de sig av från platsen till fots.

Hundpatrull kallades in och efter cirka en halvtimme kunde två män gripas. Kumpanen greps en kort tid efteråt genom spårning.

Alla tre anhölls under fredagen misstänkta för rånförsök.

Enligt åklagare är det 19-åringen och 23-åringen som varit mest drivna i samband med rånförsöket. De häktades också på tisdagen vid Ångermanlands tingsrätt på sannolika misstänkta för rånförsök. Häktningsförhandlingarna hölls inför stängda dörrar.

Den äldste av de tre, 24-åringen, släpptes däremot på fri fot. Samtliga är kända av polisen sedan tidigare.

Åtal ska vara väckt senast om två veckor, den 25 februari.

Mer läsning

Annons