Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudstjänst och barndop på Lungön

/
  • Lungö kapell byggdes redan 1865, tornet uppfördes på 1880-talet.
  • Lars Eriksson avgår i höst med pension så detta var hans sista resa till Lungön som kyrkoherde.
  • Kyrkoherde Lars Eriksson framförde under gudstjänsten Ted Gärdestads låt Himlen är oskyldigt blå. Foto Uno Gradin
  • Lungö kapell sett från kyrkogården.

På söndagen var liv och rörelse i Lungö kapell. Dagen inleddes med gudstjänst under ledning av kyrkoherde Lars Eriksson. Därefter följde barndop som också förrättades av kyrkoherden.

Annons

Gudstjänsten fick en ovanlig inledning. När dörren till tornet öppnades visade det sig att en kull skrakfåglar hjälplöst hamnat längst ned i trappan. Flera av fåglarna var tyvärr redan döda, men fyra kunde släppas ut i det fria. Ingen mor till ungarna syntes till, men alla hoppades att de skulle överleva. Den piggaste rusade direkt ned mot den närbelägna havsviken.

Gudstjänsten förgylldes av både sång och musik. Kyrkoherden framförde själv Ted Gärdestads välkända låt Himlen är oskyldigt blå till eget gitarrackompanjemang. Sjöng gjorde också Lena Landin till ackompanjemang av Marco Fonseca som spelade orgel.

Tjänstgörande kyrkvärdar var Ann-Marie Thornell och Torgny Åström.

Under gudstjänsten överlämnade Uno Gradin som gåva en karta över Lungön som ritats av arkitekt Lars Högberg. Kartan kommer att sättas upp på lämplig plats i kapellet.

Till Lungön kommer man bara per båt åtminstone sommartid. För resan från Lungö brygga på Hemsön och över Lungösundet till Källan svarade Hans Nyberg med sin båt Lubbe. Därefter följde en uppfriskande fotvandring i den vackra naturen upp till kapellet som ligger på en höjd ovanför Sundhamn.

Ett klickande på internet visar att kapellet på Lungön uppfördes 1865. Tornet kom till på 1880-talet. Kapellet ägs av Säbrå församling som även sköter den intilliggande kyrkogården.

Uno Gradin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons