Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovt rån i Härnösand – tre misstänks

/

Två män och en kvinna anhölls efter ett rån med grovt våld i Härnösands kommun.

Enligt polisen trängde sig trion in hos ett par på Sälsten i Härnösand på onsdagskvällen, hotade dem med pistol och tvingade till sig kontanter och värdesaker.

Annons

Det var vid 20.30-tiden på onsdagskvällen som den kvinnliga lägenhetsinnehavaren larmade polisen i Härnösand. Både hon och hennes manlige sambo hade misshandlats och klagade på smärtor på huvudet och kroppen.

Polisen satte direkt in stora resurser för att hitta de misstänka. De kunde också gripas kort efter brottet på en adress i centrala Härnösand.

De tre anhållna är två män, 42 och 33 år gamla och en 27-årig kvinna, samtliga skrivna i Sundsvall. De misstänkta rånarna beskrivs som välkända av polisen och förhördes under fredagsförmiddagen. De nekar, enligt uppgift, till anklagelserna.

Målsägandena har för polisen redogjort för skräckupplevelsen på torsdagskvällen. De säger sig ha först ha blivit hotade med pistol och sedan både blivit slagna och sparkade över hela kroppen av inkräktarna. I lägenheten har de bestulits på tillhörigheter, bland annat två datorer, en mobiltelefon och id-handlingar tillhörande målsäganden.

Händelsen rubriceras som rån. Pistolen som rånarna bar med sig har inte hittats, däremot fann polisen ammunition hos en av männen i samband med gripandet.

Åklagare Stina Sjökvist beslutade på fredagseftermiddagen att två av de misstänkta, den 33-årige mannen och den 27-åriga kvinnan, skall vara fortsatt anhållna. Den 42-årige mannen släpptes dock på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

Mer läsning

Annons