Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grabbgänget gör succé på nätet med spektakulära tricks: "Man får aldrig låta rädslan ta överhanden"

Alla har instagram – men alla har inte följare. Det har däremot Moti0nflip3rs i Härnösand. Hemligheten bakom succén: Gör ett trick, filma det – och sprid det på nätet.

Annons

Akrobaterna från Härnösand har samlat på sig tusentals följare på Instagram och Youtube. Receptet är tricks på studsmatta, spektakulära tricks, som de lägger ut på nätet.

Moti0nflip3rs är fem idrottsintresserade grabbar från Härnösand: Martin Edholm, Johan Forsberg, Axel Källström, Simon Hillbom Sandberg och Lukas Nordangård.

Allt började i Vårdkasbacken i Härnösand en kylig vinterdag för fyra år sedan.

– Vi ville ha något att göra den snöfria tiden under året och hade sett några häftiga trick av äldre grabbar på tv. Så vi började lite försiktigt med några enkla volter på studsmatta, säger Martin Edholm.

Idag lägger medlemmarna i Moti0nfli3rs ner åtskilliga timmar varje vecka på sitt intresse. Volterna har blivit alltmer avancerade. Och responsen har inte uteblivit. På kort tid har gänget lyckats få 6 200 följare på Instagram och drygt 1000 på Youtube.

Läs mer: Parkour - konsten att röra på sig

De kan tidigt avgöra om ett trick kommer att bli populärt eller inte.

– Vi har ganska bra koll på vilken typ av trick som går hem, säger Martin Edholm.

Övningarna sker sommartid vid Martins föräldrars sommarstuga i Svartvik, söder om Härnösand. Med utsikt mot havet står studmattan uppställd. En efter en gör grabbarna mer eller mindre omöjliga konster. Vi får se prov på trippel bakåtvolt, cork 2160, trippel side och half half, det vill säga en dubbel bakåtvolt med skruv.

Har ni aldrig råkat ut för några tillbud?

– Jo, visst har det hänt. Men man får aldrig låta rädslan ta överhanden. Då är det lika bra att lägga av.

Moti0nflip3rs hämtar mycket inspiration från nätet och nöjer sig inte med att göra häftiga volter. Klipphoppning och x-diving, spektakulära hopp från tampolin, är grenar som tillkommit på slutet.

Läs mer: Träningsanläggning med studs i har öppnat: "Ett helt nytt koncept"

– Vi har också prövat på parkour som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen med enbart kroppen som hjälpmedel, berättar Martin.

Moti0nflip3rs drömmer om att kunna leva på sin hobby i framtiden.

– Ja, att få syssla med det man tycker om på heltid vore ju underbart, säger Martin Edholm.

Läs mer: TV: Tipsar om tricks på studsmattan

Martin Edholm gör en volt på studmattan. I förgrunden Simon Hillblom Sandberg, Axel Källström och Johan Forsberg.

Mer läsning