Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt tryck på däckverkstaden

/
  • Magnus Tjällberg på Euromaster i Härnösand hade fullt upp efter det första snöfallet. Många ville byta till vinterdäck på torsdagen.

Snöfallet i Västernorrland natten mot torsdagen vållade besvär för bilisterna och arbete för däckfirmorna. Många fordonsägare ville byta till vinterdäck.

– Det är samma visa varje år, det blir lite panik. säger Mats Åkerlund, platschef på Euromaster i Härnösand.

Annons

Ute ringlar en lång kö av bilar och inne på verkstaden är det fullt tryck. Magnus Tjällberg är just i full färd med att hänga upp vinterdäcken på en grålackad Volvo XC70.

– Många väntar in i det sista med att byta däck, när snön och kylan kommer vill alla byta samtidigt, säger han.

I kundbokningen går telefonen varm, Mats Åkerlund har fullt upp med att varva alla samtal med att ta emot nya kunder.

– Just nu har vi fullbokat till mitten av nästa vecka och måste säga nej till akuta ärenden. Bäst för oss är om kylan kommer lite i taget så att bokningarna sprids ut över längre period, säger Mats.

Lämnar man däcken på Euromasters däckshotell får man en kallelse i god tid innan det är dags att sula om och slipper bekymret att själv boka tid. Det är en service som Agneta Dahlqvist från Härnösand uppskattar.

– Ja, det är skönt att låta någon annan sköta både däckbyten och förvaring. Då vet man att det blir ordentligt gjort, säger hon.

Magnus Storhannus hade sulat om även om det inte snöat. Han har köpt nya vinterdäck till sin Volvo 240 och väntar snart sin bil tillbaka från verkstaden.

– Det är dumt och riskabelt att vänta för länge. I synnerhet tidiga morgnar och kvällar är det viktigt att hålla koll på väglaget, säger han.

I och med att vintern kommer snabbare i norra Sverige kan det vara en billig livförsäkring att satsa på kvalitetsdäck.

Mer läsning

Annons