Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på bluesfestival

Annons
Fullsatt på bluesfestival

Djungelbluesen på växthuset i Rö lockade under lördagskvällen fullt hus när stockholmsgruppen Young Guns alternerade på scenen tillsammans med lokala Bitter Blue. Stämningen var mycket hög, och trots att det var trångt mellan borden dansade publiken för fullt.

Djungelinramningen börjar göra sig allt mer påmind i växthuset med spirande växter i alla lådor, och innan säsongen är överlever nog djungelbluesen upp till namnet. De 150 gästerna som unnande sig lokal trakterades med god mat och svängig blues.

The young guns; Daniel Kordelius och Emil Arvidsson, gitarr/sång, Hans Ericsson, bas och Michael Johansson, trummor, hör till de som svarar för bluesens föryngring i landet. Bandet, som spelar på heltid sedan drygt ett år tillbaka, har tidigare i år spelat på Öbacka jazz och blues.

Bitter Blue, som var förband till Peps tidigare i våras, består av Micke Jonsson, munspel, Peter Strömqvist, gitarr/sång, Lars-Erik Larsson, bas och Stefan Larsson, trummor. Som vanligt bjöd bandet på svängig blues med rötter både ur den vita och svarta bluesscenen.

Djungelbluesen fortsätter med Monaco Blues Band innan avslutningen med Jump for joy.

Åke Dahlbäck

Show i högt tempo

Daniel Kordelius showade en hel del under kvällen. Bland annat klättrade han upp på borden under sina solon.

Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons