Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt bluesafton

Annons
Fullsatt bluesafton

Lapp på luckan var det under lördagskvällen när bluesbandet Bitter Blue tillsammans med förbandet ECJ tog scenen på Metropol i besittning. Bitter Blue, som har rötterna i Härnösand, bjöd på en varierad blueskväll men allt från känslig munspelsblues med slide till engelsk 60-talsblues.

- Det är kul att spela både och. Här på bluesklubben går det ju hem med lite lugnare låtar medan folk sitter och lyssnar. Men det blir mer röj mot slutet, säger Peter Strömqvist.

Bitter Blue består av Peter Strömqvist, gitarr och sång, Mikael Jonsson, munspel samt bröderna Lars-Erik och Stefan Larsson, bas respektive trummor. Kvällen till ära gästades bandet av sångaren Jocke Hallin och pianisten Johan Edin.

- Vi har en del spelningar i vår inbokade på Grönborgs i Sundsvall och Bagpiper"s Inn i Stockholm. Och så väntar vi på besked från Urkult, säger Peter Strömqvist.

Säsongen på jazz- och bluesklubben avslutas med Peps på Brännaborg, lördagen den 27 april.

- Och vi har fortfarande kvar biljetter, säger Curt Fällgren, ordförande i Öbacka Jazz- och Blues.Åke DahlbäckBluesjam

Peter Strömqvist, gitarr, Jocke Hallin, sång, Mikael Jonsson, munspel, Stefan Larsson, trummor, Lars-Erik Larsson, bas och Johan Edin, piano, lockade folk till ett fullsatt dansgolv.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons