Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen hittad död

/

Den försvunna S-politikern Lena Bergqvist, Timrå, har hittats död i Indalsälven.

Annons

En polishelikopter fick vid 13.30 i dag måndag syn på en kropp i Indalsälven vid Midlanda, Platsen undersöktes i går av helikopter men kroppen tros ha förts till fyndplatsen av strömmarna. Kroppen kommer rutinmässigt att obduceras vid Rättsmedicinalverket, meddelar länspolisen.

Anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen ringde Lena Bergqvists orolige make polisen. Kvinnan hade lämnat bostaden – och sedan försvunnit.

Polisen inledde sökandet där anhöriga, grannar, militär och räddningstjänst med båtar deltar. Flera polispatruller och hundförare deltog. Även Sjöräddningssällskapet deltog sedan klockan fem på söndagsmorgonen liksom hemvärnet och en helikopter från Umeå.

Kvinnan bor i en villa i Stavreviken nära Ljustorpsån. Vid 11.15-tiden på söndagen hade samhället Stavreviken genomsökts minst två gånger. En teori är att hon kan ha drabbats av sjukdom och fallit i ån. Därför genomsöks strandområdet grundligt.

Kvinnan är den som leder det uppmärksammade skolupproret i Timrå. Hon sitter också som ersättare i kommunstyrelsen. Omständigheterna kring försvinnandet är mycket oklara.

Kvinnan lämnade bostaden någon gång mellan 20 och 22 på lördagskvällen. Övriga familjen låg och sov. Troligen skulle hon gå ut och röka och sedan har något inträffat. Hunden var kvar i huset liksom hennes ytterjacka. Det enda som saknades i huset var ett cigarettpaket. När de vaknade och upptäckte att hon var försvunnen så gick de ut och letade efter henne tillsammans med grannarna.

Mer läsning

Annons