Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna banade vägen för Gäfverts matintresse: "Båda var duktiga i köket"

Oppositionsrådet i Härnösand, Anders Gäfvert (M), har en stor vurm för god mat och dryck. Han sitter med i Munskänkarna och har skrivit kokböcker. Nu korkar han upp sommarvinerna och ger Lubbes läsare sina bästa tips.

Annons

Anders Gäfvert intresserade sig tidigt för mat och dryck.

Intresset för mat började tidigt. Förebilderna fanns i barndomshemmet, mamma Margareta och pappa Ralph.

– Båda var duktiga i köket, både på att laga husmanskonst och exklusiva rätter. Dessutom var de noga med att måltiden skulle vara en samlingspunkt där det viktigaste från dagen avhandlades, berättar Anders.

Läs mer: Jonatans succé med supé

Han fick alltid hjälpa till när maten skulle tillagas.

– Just detta tror jag la grunden för mitt matintresse, att få vara med tillaga, äta, prata och samtidigt bli istoppad en massa härlig humor. Och även när det kom gäster, oavsett hur många, fick vi vara med.

Läs mer: Det var bara ett fel...

Sedan många år tillbaka har Anders Gäfvert även lärt sig att uppskatta fina viner . Idag är han aktiv ledamot i Munskänkarnas styrelse i Härnösand, samt innehar en av 8 stolar i Härnösands Gastronomiska Sällskap som förövrigt firar 50 år 2017.

Det har också blivit en kokbok om risotto med Anders Näslund, en mat- och vinkompis. De båda har också börjat på en ny bok med vin-, mat- och musiktips som går under arbetsnamnet ”En vinare i veckan”.

Läs mer: Ingen går säker – Lubbe på stan avslöjar Årets... av allt

Mer läsning

Annons