Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatschefen åkte själv på böter

/

Att hjälpa din gamla mamma in i avgångshallen på Midlanda kan stå dig dyrt. Under tiden kan du få en p-bot på 500 kronor.

– Jag får magsår, vi kan inte ha det så här, säger flygplatschefen Frank Olofsson.

Annons

Problemet gäller de parkeringsrutor som ligger till höger om entrén och som är till för att bilister enkelt ska kunna släppa av och hämta upp flygpassagerare.

Men om förarna lämnar bilen, så har parkeringsbolaget Q-Park rätt att lappa.

Frank Olofsson har själv åkt dit en gång, precis som Dick Jansson, ordförande i bolaget Midlanda Flygplats AB.

– Javisst, otroligt irriterande, berättar Dick Jansson. Jag skulle hämta upp en person och det regnade, så jag gick in i hallen för att möta denne. Jag var borta i kanske en minut.

Och han är förstås långt ifrån den ende som fått en blodtryckshöjning av lappen på vindrutan. En del av dem tycker att parkeringsbolaget lurpassar för att sätta dit så många som möjligt.

– Vi har väldigt många som hör av sig och klagar. Och det här är dålig reklam för flygplatsen. Här vill föraren gott, man kanske vill hjälpa en äldre människa eller ta emot en kund på ett bra sätt och så blir man straffad, säger Frank Olofsson.

Det finns det parkeringsrutor vid tillfartsvägen där man betalar för att stå, men många förare väljer rutorna för av- och påstigning eftersom de "bara" ska in i hallen ett litet ögonblick...

– Folk måste våga lämna bilen en kort stund, tycker flygplatschefen Frank Olofsson.

En möjlighet är att skapa en gratis parkering.

– På vissa flygplatser passerar man en bom in på ett område och får stå gratis där i kanske 10 eller 15 minuter, men kommer man senare så får man betala för att komma ut. Det kan vara en lösning, men det kräver en investering. Vi måste i alla fall hitta en smart lösning, så att vi inte skapar ett trafikkaos, menar Frank Olofsson.

Han tror att det tar sin tid, kanske har man ett beslut till sommaren.

Mer läsning

Annons