Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera lediga platser på universitetet

/

Drömmer du om att bli ingenjör? I så fall är det inte för sent att komma in på Mittuniversitetet i höst.

– Vi har fler reserver i år än det brukar vara men det är fortfarande många program som har lediga platser, säger Margareta Lindgren, utvecklingsledare på Mittuniversitetet.

Annons

Den 2 september startar de flesta kurser och program vilket innebär att det är lite mer än en vecka kvar till terminsstarten.

Sista dagen för anmälan har visserligen passerat för länge sedan och både antagningsbesked ett och antagningsbesked två har skickats ut. Men blivande studenter kan fortfarande göra en sen anmälan.

Margareta Lindgren berättar att det är i slutet av augusti som det händer mycket när det gäller antagningarna.

– Det är ju nu många bestämmer sig för om de ska plugga i höst eller åka utomlands. Det rör på sig mycket vid den här tiden så det gäller att hålla koll, säger hon.

På antagning.se, en sajt för antagning till universitet och högskolor i Sverige, listas de program och kurser som fortfarande är öppna för en sen anmälan. Söker man på Mittuniversitetet får man upp 68 program som fortfarande är sökbara.

Flera av programmen är påbyggnadsutbildningar men även längre utbildningar som informations- och pr-programmet, turismprogrammet och ekoteknik har platser kvar. En sökning på kurser ger över 260 träffar där en sen anmälan kan göras, bland annat datavetenskap, engelska och idrottsvetenskap.

Mittuniversitet har antagit ungefär lika många studenter i år som de senaste två åren men på grund av att man minskat antalet platser får fler nöja sig med att vara reserver.

– Men det finns utrymme för fler studenter. Det är alltid så att vissa typer av program har gott om plats. Vi vet till exempel att de flesta ingenjörsutbildningar har platser kvar och det är inget unikt för Mittuniversitetet, säger Margareta Lindgren.

***

Här finns platser kvar

Kurser:

Arkiv- och informationsvetenskap A, 30 p

Historia A, 30 p

Litteraturvetenskap A, 30 p

Biologi C, botanik, 15 p

Datateknik B, Webbprogrammering, 7,5 p

Program:

Ekoteknik, 180 p

Idrottsvetenskapligt program, 180 p

Turismprogrammet, 180 p

Civilingenjör i teknisk design, 300 p

Byggingenjör hållbart byggande, 180 p

Mer läsning

Annons