Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera inbrott ochstölder i Härnösand

Annons
Flera inbrott och

stölder i Härnösand

Flera inbrott och stölder har inträffat i Härnösand i helgen. Polisen har fått göra flera ingripanden. Stökigt men inte så mycket på grund av skolavslutning.

Mitt i natten natten mot lördagen utlöstes larmet på folktandvårdens hus i Härnösand.

Någon hade tagit sig in i lokalerna genom ett fönster.

Polisen klättrade in genom brandstegen och en balkong och kunde konstatera att någon varit inne i lokalerna under natten. Polisen kunde dock inte hitta någon men säkrade spår. Det är oklart om något är stulet

Två personer har natten mot lördag iakttagits av ett tidningsbud när de natten mot söndagen tagit sig in i Peabs lokaler på Kronholmsplan.

Polisen är snabbt på plats och går in i lokalerna. De finner en man som erkänner att han tagit sig in men inte att han haft avsikt att stjäla. Den andra personen har hunnit ta sig ur lokalen.

En man greps på lördagskvällen på Obs parkering i Härnösand.

En kvinna som hade sin bil parked vid stormarknaden såg när hon närmade sig sin bil att en man gömde sig bakom fordonet.

När hon kom fram kunde hon se att mannen gjort ett hål i tanken på hennes bil för att kunna slanga bensin från bilen.

Mannen försvann från platsen men polisen kunde något senare gripa honom.

Mannen som var från Söråker och känd av polisen greps för förhör men släpptes senare av jourhavande åklagare.

Någon gång under tiden onsdag till fredag har någon tagit sig in i ett godsmagasin vid järnvägsstationen. Det är oklart om något stulits.

Polisen fick på lördagskvällen larm om att en man uppförde sig underligt vid en bil parkerad på Franzéngatan i Härnösand. En kvinna som stod på en balkong ifrågasatte mannen beteende och hotade med att tillkalla polis vilket hon också gjorde.

Polisen var snabbt på plats och kunde konstatera att ett fönster var sönder på bilen. Senare kunde man också konstatera att en mobiltelefon försvunnit. Mannen hade försvunnit på cykel mot centrum.

Natten mot lördagen är det en person som uppenbarligen ansett motorvärmare inte behövs så här års.

Därför har han gett sig på motorvärmarna på Rosenbäcksallén vid Sambiblioteket med något hårt föremål. Åtminstone en av motorvärmarna gick sönder av den brutala hanteringen.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons