Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera brister i arbetsmiljön hos Frivården

Kriminalvården måste anlita en neutral och opartisk resurs för att undersöka och riskbedöma förhållandena i arbetsmiljön hos Frivården i Härnösand. Kompetensen saknas. Det konstaterar Arbetsmiljöverket efter en inspektion.

Annons

Den 3 maj gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion hos Frivården i Härnösand. Nu ställs krav på en rad förbättringar som ska genomföras.

Bland annat har arbetsgivaren inte undersökt och riskbedömt organisatoriska och sociala arbetsförhållandena i verksamheten. Det saknas sakkunnig resurs som kan undersöka och riskbedöma arbetsmiljöförhållandena. Dessutom finns brister i uppföljningarna trots att det finns rutiner för att följa upp arbetsbelastningen för de anställda.

Arbetsmiljöverket kräver att organisatoriska och sociala förhållanden i verksamheten undersöks och bedöms samt att riskbedömningar dokumenteras skriftligt.

Arbetsmiljöverket kräver att Kriminalvården åtgärdar en rad arbetsmilöbrister hos Frivården i Härnösand.

Kriminalvården ska också anlita en neutral och opartisk resurs vid genomförandet av undersökningar och riskbedömningar eftersom den kompetensen saknas.

Senast den 10 juni ska problemen vara åtgärdade för då gör Arbetsmiljöverket ett återbesök. Om Kriminalvården inte åtgärdar bristerna och riskerna på arbetsplatsen kan Arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud.

Mer läsning

Annons