Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina fynd gav bra resultat för Lions loppis

Annons
Fina fynd gav bra resultat för Lions loppis

Det underbara sommarvädret gjorde det svårt att locka fyndsugna till Brännaborg och ²Globen², cisternmagasinet i Djuphamnen , vid Lions årliga loppmarknad. Trots att publiken var svårflörtad blev resultatet bland de bättre någonsin, hela 137 800 kronor till Lions hjälpverksamhet.

- Ja, vi är mycket nöjda, säger S-O Eriksson, ansvarig för årets loppmarknad.

Hela året har Lions Clubmedlemmar arbetat med att samla ihop gods till loppmarknad och auktion. Tusentals prylar har härnösandsborna skänkt till loppmarknaden, som är en av årets stora folkfester.

- Vi har tretton kommittéer i Lions Härnösand. De olika grupperna ansvarar för olika verksamheter. Men alla hjälps åt med loppmarknaden. Vi hämtar hela året, och under sista veckan blir det intensivt jobb, både för medlemmar och Ladys, berättar S-O Eriksson.

Lions Club Härnösand fyllde 50 år under våren, och genom årens lopp har man ordnat betydande belopp till välgörenhet.

Bland annat har man hjälpt cancerforskningen vid Umeå Universitet, där Lions samtliga bidrag genom åren i Norrland ligger på över 100 miljoner.

- Vi måste passa på att tacka alla Härnösandsbor som hjälper Lions att hjälpa, säger S-O Eriksson.

Som vanligt fanns mycket smått och stort på loppmarknad och auktion. Närmare tusen möbler fanns i Globen, och trycket var stort vid bokbordet.

- Vi har haft folk som stått i timmar och letat bland böckerna. En nyhet är att man kan fylla en plastkasse med böcker för 25 kronor, säger Thord Berglund, vid bokbordet.

Bland loppisbesökarna fanns många som hittat saker man letat länge. Och naturligtvis fanns det grejor som kunde ha kostat det mångdubbla.

- Visst finns det folk som tycker att man gjort riktiga fynd. Men det är en del i loppmarknadsgrejen, att man går ut och gör ett kap, säger S-O Eriksson.

Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons